Stage in het buitenland (2022)

Hoe pak je dat aan, een stage in het buitenland? Je hebt vast een hoop vragen. Hoe vind je een goede stageplek? Van wie krijg je stage-opdrachten? Hoe zit het met subsidie en studiefinanciering? Op welk moment van de opleiding kun je op buitenlandstage? Lees verder om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is.

Support International Subsidy (SIS)

Support International Subsidy (voorheen Bureau Buitenland) regelt de subsidie-aanvragen voor buitenlandse stages voor heel Aeres (V)MBO.

Voor al jouw vragen rond het krijgen van subsidie voor een buitenlandstage kun je bij ons (Kerry van der Kloos en Linda van Hulst-Florack) terecht via de mail: sis.vm@aeres.nl.
Op dinsdag, donderdag en vrijdag kun je ons ook telefonisch bereiken op telefoonnummer 088- 020 6120.

Voor overige buitenlandstage-vragen die geen betrekking hebben op subsidie, verwijzen wij je graag door naar jouw stagecoördinator bij jou op school.

Wanneer kan ik een buitenlandstage doen?

Dat ligt er aan welke opleiding je volgt en in welk jaar je zit. Vraag het aan je internationale BPV-mentor of stagecoördinator, die weet het wel.
Raadpleeg eerst onze website voor de laatste status van ons Corona beleid t.a.v. Internationale reizen op de algemene Aeres site, zie https://www.aeres.nl/coronavirus en kijk op de locatiewebsite van jouw school en/of neem contact op met de stagecoördinator van jouw studierichting om te bespreken wat er op dit moment wel of niet mogelijk is ten aanzien van stages in Europa.

(Video) Stage in het buitenland

Hoe vraag ik binnen Europa subsidie aan?

Als je in Europa op stage gaat, kun je subsidie aanvragen bij Erasmus+. Deze subsidie kun je gebruiken voor reis- en verblijfskosten. De subsidieaanvraag gaat via de school.

We hebben een handig stappenplan voor je gemaakt dat je helpt bij de aanvraag van subsidie.In het stappenplan lees je welke documenten je moet invullen en inleveren. Je kunt hier het stappenplan en de documenten downloaden:

Stappenplan

Voor welke landen geldt de Europese subsidieregeling?

De subsidieregeling geldt voor België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Noord-Macedonië, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Verenigd Koninkrijk* en Zweden. Check via de website van Erasmus+.

*Verenigd Koninkrijk, let op: de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de EU kan gevolgen hebben voor organisaties en individuele deelnemers. Op dit moment valt het Verenigd Koninkrijk tot 31 mei 2021 nog onder de Erasmus+ KA1 subsidie trajecten en kunnen er tot die datum stages e.d. worden uitgevoerd. Wat er daarna gebeurt is nog onbekend. Check voor de laatste status de website van de Europese Commissie.

Hoe zit dat buiten Europa?

Als je buiten Europa stage wilt doen, betaal je meestal zelf de kosten. Een uitzondering hierop vormt het Excellentie Programma Internationalisering (EPI). Wil je meer informatie hierover, neem dan contact op met de BPV-coördinator van je eigen locatie en studierichting. Let er op dat je in de meeste gevallen een visum moet aanvragen als je buiten Europa op stage gaat. Als je hier hulp bij nodig hebt, kan dat viaStichting Uitwisseling - www.susp.nl.

(Video) Eerste week | Stage in Amerika, Los Angeles | #1

Heb ik nog iets aan mijn OV-kaart tijdens de buitenlandstage?

Voor de periode in het buitenland kun je geld terug krijgen voor je OV-kaart. Je moet dan een formulier invullen dat vervolgens ondertekend wordt door de schooladministratie. Meer informatie vind je op de website vanDUO.

Houd ik studiefinanciering tijdens mijn stage?

Ja, tijdens je stage heb je gewoon recht op studiefinanciering. Als je bij je ouders woont, zou je voor deze periode een beurs voor uitwonenden kunnen aanvragen. Doe dit wel op tijd (via de Duo-IB groep).

Hoe vind ik een stage-adres?

Om te beginnen kun je de stagecoördinator op jouw school vragen of hij/zij een adreslijst heeft. Je kunt ook zelf zoeken naar een bedrijf via internet. Let er wel op dat het stagebedrijf geregistreerd is bij SBB. Als dat niet het geval is, moet het bedrijf van tevoren een formulier invullen (zie de SBB site). Als het stagebedrijf geen SBB-nummer heeft, wordt de stage afgekeurd.

Hieronder vind je een paar websites die handig kunnen zijn bij het vinden van een stageplek:

Wie begeleidt mij tijdens mijn stage?

Je mentor of stagebegeleider begeleidt jou. Zorg ervoor dat je hem of haar om toestemming vraagt voor de stage.

Van wie krijg ik de stage-opdrachten?

Stage-opdrachten krijg je van je mentor, studieloopbaanbegeleider of stagebegeleider of rechtstreeks van de stagecoördinator. Als het goed is, zijn ze in het Engels (en Duits) beschikbaar.

(Video) AFSCHEID & 1e DAG SPANJE // Studeren in Spanje

Wat moet ik allemaal meenemen op reis?

Dat ligt een beetje aan jezelf. Kijk in ieder geval even naar deze checklist.

Verzekeringen

De studenten zijn door Aeres verzekerd tijdens stages in het buitenland. Echter alleen tijdens werkuren (kantoortijden).

Ga je naast je reguliere werkuren ook nog werkzaamheden verrichten (in de avond en/of weekenden), dan adviseren we je uitdrukkelijk om jezelf extra te verzekeren. Dat doe je via deze site: www.aonstudentinsurance.com.

Voor een stage binnen Europa kies je een ICS Start verzekering.

Je gaat stagelopen in het buitenland. Volgens de wetgeving is stage hetzelfde als werken. De reisverzekering van jou (of van je ouders) dekt geen ongelukken die voortkomen uit het verrichten van werkzaamheden. Dat is de reden dat je een speciale AON-stageverzekering moet regelen in het geval dat je na werktijd nog werk gaat uitvoeren voor je stage waarbij je risico zou kunnen lopen. De kosten voor de eventuele extra verzekering zijn niet subsidiabel.

Let op wanneer je trekker gaat rijden tijdens een stage:
Bij het rijden op eigen terrein van het stagebedrijf is een T-rijbewijs niet noodzakelijk. Mocht er onverhoopt cascoschade aan de trekker van het stagebedrijf ontstaan, waarvoor geen andere verzekering is afgesloten, dan vergoedt de aansprakelijkheidsverzekering van school de schade tot maximaal €25.000, maar wel met een eigen risico van €1000. Dit eigen risico is voor rekening van de student.

(Video) Stage of studie in het buitenland? Dit wil je weten. | DUO

Voor meer informatie over de Aeres verzekeringen, zie het document ‘Informatie over verzekeringen ’op onze Aeres MBO website.

Moet ik me nog inenten?

Verdiep je altijd in de gezondheidsrisico’s van het land waar je naar toe gaat. Is het veilig om water uit de kraan te drinken? Moet je een EHBO-setje meenemen? Via gezondopreis.nl vind je antwoorden op deze vragen. Als het nodig is, kun je je laten inenten bij de GGD. De kosten hiervoor kun je in veel gevallen terughalen bij je ziektekostenverzekering. Je kunt je ook thuis laten inenten (thuisvaccinatie.nl).

Wat doe ik als ik heimwee krijg?

Vroeg of laat krijgt iedereen wel last van heimwee. Dit is dus heel normaal. Toch zijn er wel een paar manieren om het gevoel te bestrijden:

 • Zorg dat je goed voorbereid bent voordat je weg gaat. Verdiep je in de cultuur waar je in terecht komt en de gewoontes die daarbij horen.
 • Maak een website om in contact te blijven met je familie en vrienden. Je kunt bijvoorbeeld een online dagboek bijhouden (waarbenjij.nu).
 • Bespreek je gevoelens met je collega’s, je mentor, studieloopbaanbegeleider of stagebegeleider.
 • Bel niet te vaak naar huis. Eén keer per week is genoeg, de rest doe je via de mail.
 • Zorg voor ontspanning. Ga even sporten of zo.
 • Leef gezond en drink niet te veel. Alcohol kan negatieve gevoelens versterken.

Wat doe ik in geval van nood?

Gelukkig hebben de meeste studenten een geweldige tijd in het buitenland, maar soms gaat het niet helemaal goed. Mocht er toch iets heel vervelends gebeuren tijdens je stage, neem dan direct contact op met je mentor. Deze zal je - in overleg met de stagecoördinator - adviseren over wat je het best kunt doen. Denk eraan dat je nooit zonder overleg je stage afbreekt en terug gaat naar huis. Dit kan tot gevolg hebben dat je al het subsidiegeld moet terugbetalen.

Zorg ervoor dat je van tevoren de 24/7 Reisapp download.
De 24/7 BZ Reisapp bevat:

 • actuele reisadviezen, zodat je weet welke veiligheidsrisico's je loopt in bepaalde landen;
 • informatie over wat u kunt doen bij noodgevallen, bijvoorbeeld als je je paspoort verliest;
 • contactgegevens van alle Nederlandse ambassades, consulaten en honorair consuls;
 • direct contact met het contactcenter van Buitenlandse Zaken, 24 uur per dag, zeven dagen per week;
 • nieuwsberichten wanneer er een crisis is;
 • algemene informatie tijdens grote evenementen;
 • mogelijkheden om je reis te plannen.

Wanneer kan ik een vlucht of treinreis boeken?

Je kunt een vlucht of treinreis boeken als alle partijen akkoord zijn met je stageplannen: je mentor, de stagecoördinator en het stagebedrijf. Informeer van tevoren bij het stagebedrijf hoe je het beste kunt reizen. Vergeet niet om prijzen te vergelijken voordat je een vlucht of treinreis boekt. Bewaar de factuur van je vlieg- of treinticket als bewijs voor jouw dossier.
Als je een stage gaat doen buiten Europa, moet je ook zorgen dat je werkvergunning en visum geregeld zijn.

(Video) Podologie | Stage in het buitenland

Stage in het buitenland (1) Stage in het buitenland (2)

Stage in het buitenland (3) Stage in het buitenland (4)

FAQs

Wat kost een stage in het buitenland? ›

Voor een mbo- en hbo-student ligt een vergoeding gemiddeld rond de 227 euro en voor een wo-student rond de 390 euro. Dit kan verschillen per opleiding. Zo kunnen ICT stagiaires honderden euro's meer krijgen.

Wat moet je regelen als je een half jaar naar het buitenland gaat? ›

Je wilt studeren of stage lopen in het buitenland. Dan krijg je te maken met de keuze van een studie of het regelen van een stageplek. Maar ook met studiefinanciering aanvragen, woonruimte zoeken en mogelijk het aanvragen van een visum.

Welk land stage lopen? ›

In vrijwel ieder land in Europa is het mogelijk om stage te lopen. Steeds meer Nederlandse studenten kiezen er dan ook voor om in landen als Noorwegen of Denemarken stage te lopen. Ook Frankrijk, Tsjechie en Malta zijn landen waar veel studenten voor kiezen.

Hoeveel studiefinanciering buitenland stage? ›

Heeft u recht op studiefinanciering van DUO? Voor de hoogte van uw studiefinanciering maakt het niet uit of u in Nederland of buiten Nederland gaat studeren. Het bedrag is in ieder land hetzelfde, tot een bepaald maximum per maand.

Kan je mbo in het buitenland doen? ›

Je kunt in principe vanuit het buitenland een mbo-opleiding volgen. Contact met docent, mentor of medestudenten gaat gemakkelijk via de online leeromgeving. Ook een stage in het buitenland is mogelijk mits de stage wordt uitgevoerd bij een erkend leerbedrijf. Lastiger zijn de examens en praktijkdagen.

Heb ik recht op Erasmusbeurs? ›

Je moet je propedeuse (of eerste jaar) hebben behaald. Een uitzondering kan alleen gemaakt worden wanneer een stage onderdeel is van het eerste jaar van de opleiding. Je gaat studeren of op stage in een van de deelnemende landen. Je moet inwoner zijn van een van de landen die is aangesloten bij het Erasmus+ programma.

Hoe hoog is de Erasmusbeurs? ›

Het beursbedrag binnen Europa ligt tussen 235 euro en 435 euro. Het bedraagt 650 euro voor uitwisselingen buiten Europa. Studenten met een functiebeperking kunnen indien gewenst een voorbereidend bezoek doen. Ze kunnen ook in aanmerking komen voor een aanvullende subsidie.

Wat moet je regelen voor stage? ›

 • Word een erkend leerbedrijf: alleen voor mbo-stages. ...
 • Laat weten dat u een stageplek beschikbaar heeft. ...
 • Zorg dat u een verantwoordelijk en professioneel stagebedrijf bent. ...
 • Regel een aansprakelijkheidsverzekering. ...
 • Leg afspraken vast in een stagecontract. ...
 • Bepaal de stagevergoeding. ...
 • Check of u recht heeft op subsidie.

Hoeveel maanden mag je in het buitenland wonen? ›

U mag maximaal 8 maanden per van 12 maanden buiten Nederland verblijven. Dit betekent dat we losse periodes ook bij elkaar optellen.

Hoelang mag je Nederland verlaten? ›

Met een vergunning voor onbepaalde tijd mag u niet meer dan zes maanden aaneengesloten buiten Nederland zijn. Met een EU-verblijfsvergunning voor langdurig ingezetenen mag u maximaal zes jaar in een ander EU-land zijn. Buiten de EU mag u maximaal twaalf maanden verblijven.

Kan je in 2 landen tegelijk ingeschreven staan? ›

Je moet ervoor zorgen dat je door de belastingdienst niet in beide landen waar je woont, wordt aangemerkt als resident. Spanje heeft met veel landen, waaronder Nederland en België een (dubbel)belastingverdrag gesloten, om te voorkomen dat ingezetenen ofwel dubbel ofwel in geen van de landen belasting betalen.

Kan ik stage lopen in Amerika? ›

Ga je alleen voor je stage naar Amerika, dan moet je eraan denken dat je hiervoor niet zomaar op een studentenvisum kunt reizen. Je hebt hiervoor een speciaal J-1 visum nodig en een goede ziektekostenverzekering. Met dit visum mag je als student maximaal 12 maanden in Amerika verblijven en werken voor een bedrijf.

Waarom stage lopen in Spanje? ›

Waarom kiezen voor een stage in Spanje? Stage lopen in Spanje is iets waar veel studenten voor kiezen, het lekkere weer, de mooie natuur en natuurlijk de Spaanse mentaliteit zorgen ervoor dat je verblijf in Spanje altijd een plezier is.

Hoe kan je in het buitenland studeren? ›

Studeren in het buitenland is mogelijk via een uitwisselingsprogramma, via een beurs zoals Erasmus+, of door je op eigen initiatief in te schrijven voor een studie in het buitenland, aan een universiteit, hogeschool of ander opleidingsinstituut.

Hoe duur is studeren in Spanje? ›

Collegegeld. De tuition fees zijn heel verschillend per universiteit: van rond de €4000 per jaar voor het Bachelor programma van Autonoma de Barcelona, tot zo'n €14.000 per jaar in ESADE. Over het algemeen zijn masterprogramma's duurder.

Hoe duur is een tussenjaar? ›

Dan kost je dat, exclusief vlucht, ongeveer tussen de €2.000,- en €4.000,-. Maar als je liever zelf alles regelt, en wilt backpacken door Australië, ben je waarschijnlijk zo'n €1.700,- per maand kwijt, exclusief vlucht. Met 8 maanden reizen, zit je dan al boven de €10.000,-.

Hoeveel is de OV vergoeding buitenland? ›

In het buitenland hebt u niets aan uw studentenreisproduct. U kunt dan een ov-vergoeding krijgen in plaats van het reisproduct. De ov-vergoeding is € 104,42 in 2022.

Hoe heet MBO in het buitenland? ›

MBO is in het buitenland vergelijkbaar met het Vlaamse Technisch secundair onderwijs (TSO), de Further education colleges in Engeland, de community colleges in de Verenigde Staten of de sredneje professionalnoje obrzovanieje (Russisch: среднее профессиональное образование) (SPO/СПО) in Rusland.

Wat is mijn MBO diploma waard in het buitenland? ›

Wilt u in het buitenland aantonen wat uw opleiding op de middelbare school waard is? Dan kunt u bij DUO een statusverklaring aanvragen voor lbo, vbo, vmbo, mavo, havo, vwo, mulo, hbs en mms. U kunt ook een standaard statusverklaring downloaden van de website Europass.

Wat is MBO 2 in Amerika? ›

Mbo-opleiding

Een Associate's degree kan na 2 jaar behaald worden aan een college of universiteit. Op een college word je (met een mavo, havo of vwo diploma) makkelijker toegelaten dan op een universiteit.

Is Erasmus duur? ›

De bedragen schommelen voor schooljaar 2017-2018 tussen 235 en 435 euro per maand voor Europese landen en 650 euro voor uitwisselingen buiten Europa. Hou de Erasmuspagina van de Vlaamse overheid in de gaten voor de geüpdatete bedragen.

Hoeveel keer mag je op Erasmus? ›

Je studieverblijf in het buitenland duurt minimaal twee maanden (of een trimester) en maximaal 12 maanden. Je kunt meermaals deelnemen aan een Erasmus+-uitwisseling, als student of als stagiair, maar je kunt binnen één studiecyclus in totaal niet meer dan 12 maanden in het buitenland doorbrengen.

Hoeveel Erasmus krijg je? ›

De Erasmusbeurs is een tegemoetkoming voor reis- en verblijfkosten. Het exacte bedrag van de Erasmusbeurs varieert echter van universiteit tot universiteit, al ligt het gemiddelde bedrag tussen 195 – 315 euro per maand.

Waarom zou je op Erasmus gaan? ›

De allerbelangrijkste reden om op Erasmus uitwisseling te gaan is omdat je ongetwijfeld een onvergetelijke tijd tegemoet gaat. Vele ex-Erasmusstudenten zien hun tijd in het buitenland nog steeds als de mooiste tijd van hun leven. Grote kans dat dit ook voor jou het geval zal zijn. Twijfel dus niet en ga ervoor!

Hoeveel kost een gemiddelde uitwisseling? ›

Zo kost een uitwisseling van een halfjaar naar een Amerikaanse universiteit zoals het populaire Berkeley al gauw 10.000 euro. Eenzelfde periode aan de Chinese universiteit van Hong Kong kost rond de 4.000 euro.

Is Erasmusbeurs per maand? ›

Het beursbedrag voor de erasmusbeurs bedraagt per maand EUR 200 bij studeren in het buitenland. Wanneer je gaat stagelopen in het buitenland dan is het bedrag minimaal EUR 200 maar wordt het verder bepaald door je eigen hogeschool of universiteit.

Welke regels gelden er voor stagiaires? ›

Voor stagiairs geldt de Arbowet en de Arbeidstijdenwet onverkort, waarbij het bedrijf waar de stage wordt gelopen als werkgever geldt. Voor het bedrijf is een stagiair geen werknemer. Hij krijgt geen loon, maar mogelijk wel een onkostenvergoeding en een stageovereenkomst in plaats van een arbeidsovereenkomst.

Hoe betaal je stagevergoeding? ›

Je stagevergoeding kan ook uitbetaald worden aan je school of een stagefonds. Je stagevergoeding is dan geen loon voor jou en je kunt achteraf geen geld terugvragen als: de school of het stagefonds het geld niet aan jou doorbetaalt. de school of het stagefonds het geld gebruikt voor algemene schoolse activiteiten.

Is een stagiair verzekerd? ›

Zijn stagiairs verzekerd? Een stagiair is volgens de sociale zekerheidswetgeving geen werknemer. Ontvangt een stagiair een beloning, en is dit meer dan alleen een onkostenvergoeding (zoals een reiskostenvergoeding)? Dan is hij verzekerd voor de Ziektewet en de Wajong.

Kan ik in Nederland en in het buitenland ingeschreven staan? ›

U moet zich laten uitschrijven uit de Basisregistratie Personen (BRP) als u in een periode van een jaar meer dan 8 maanden in het buitenland verblijft. Ook als u uw huis in Nederland aanhoudt, moet u zich laten uitschrijven uit de BRP.

Kun je zomaar in het buitenland gaan wonen? ›

Als EU-burger hebt u het recht om naar een ander EU-land te gaan om er te wonen, te werken, te studeren, een baan te zoeken of met pensioen te gaan. U kunt tot drie maanden zonder registratie verblijven in een ander EU-land, maar in sommige landen moet u wel uw aanwezigheid melden.

Kun je met schulden emigreren? ›

Het is afhankelijk van het type schuld wat je hebt en het land waar je naar toe verhuisd hoe die nuances liggen. Zo kun je binnen de EU en de EER met een schuld bij de overheid vaak wel emigreren, maar als je buiten de EU/EER gaat wil men dat je eerst je schuld afbetaald.

Kun je zomaar in Spanje gaan wonen? ›

Kun je zomaar in Spanje gaan wonen? Ja, dat kan. Als inwoner van de EU heb je het recht om in ieder land van de Europese Unie te gaan wonen. Heb je de Nederlandse nationaliteit (of die van een ander EU-land), dan kun je dus in Spanje gaan wonen.

Hoeveel dagen per jaar mag je in het buitenland wonen? ›

Het verblijf in het buitenland hoeft niet een aaneengesloten periode te zijn, mits de 4 of 13 weken niet worden overschreden. Als een aaneengesloten periode van verblijf in twee opeenvolgende kalenderjaren valt, mag de maximale duur van dit verblijf niet langer zijn dan de duur die voor één kalenderjaar is toegestaan.

Kan ik zomaar in Portugal gaan wonen? ›

Als Belg of Nederlander mag u zich overal in Europa vrij vestigen en werken. Bij vestiging in Portugal dient u zich in te schrijven bij de gemeente waar u gaat wonen. Hiervoor heeft u een uitschrijvingsbewijs uit België of Nederland nodig en natuurlijk uw paspoort of identiteitsbewijs.

Is wonen in België goedkoper? ›

In België zijn de woningen in vergelijking met Nederland veel goedkoper. Ook het kopen van een stuk bouwgrond is veel voordeliger. Daarnaast betaalt u in België 6% BTW voor het verbouwen van een huis waar u in Nederland nog 19% BTW af zult moeten dragen.

Hoe lang werken in buitenland? ›

De 183 dagen regeling is een vast onderdeel van belastingverdragen die landen onderling hebben afgesloten ter voorkoming van dubbele belasting op inkomen.

Hoe lang mag je uitgeschreven staan? ›

Langer dan 8 maanden buiten Nederland

Dan moet u zich altijd uitschrijven bij uw gemeente in Nederland. Wanneer u dit niet doet, kunt u een boete krijgen. De 8 maanden hoeven niet aaneengesloten te zijn. Het geldt bijvoorbeeld ook als u binnen een periode van een jaar 2 keer 5 maanden buiten Nederland gaat wonen.

Hoe regel je een minor in het buitenland? ›

Voor alle minoren in het buitenland heb je toestemming nodig van de examencommissie. Zorg dat je tijdig je verzoek indient. Zonder de goedkeuring kunnen de behaalde studiepunten niet worden geregistreerd in SIS.

Hoeveel kost het om in het buitenland te studeren? ›

Standaard liggen de kosten voor een volwaardig studieprogramma in het buitenland ergens tussen de 12.500 & 13.000 euro. Voor een studie bij een gerenommeerde hogeschool of universiteit kan die kostprijs al snel richting de 15.000 euro of meer gaan.

Wat neem je mee als je in het buitenland gaat studeren? ›

Vergeet je waardevolle spullen niet: paspoort, portemonnee (met pinpas/cash/creditcard), mobiel, laptop, e-reader, koptelefoon/oortjes, opladers, etc. Maar denk bijvoorbeeld ook aan je verzekeringspasje/papieren, je vaccinatieboekje en (nood)nummers.

Hoe kan je in het buitenland studeren? ›

Studeren in het buitenland is mogelijk via een uitwisselingsprogramma, via een beurs zoals Erasmus+, of door je op eigen initiatief in te schrijven voor een studie in het buitenland, aan een universiteit, hogeschool of ander opleidingsinstituut.

Hoeveel kost een gemiddelde uitwisseling? ›

Zo kost een uitwisseling van een halfjaar naar een Amerikaanse universiteit zoals het populaire Berkeley al gauw 10.000 euro. Eenzelfde periode aan de Chinese universiteit van Hong Kong kost rond de 4.000 euro.

Hoeveel kost een minor in Spanje? ›

Erasmus en minor in Barcelona

Hoe hoog je beurs is, hangt af van het land waar je gaat studeren. Voor Spanje ligt het bedrag op ongeveer €200-400 per maand.

Hoe oud moet je zijn om in het buitenland te studeren? ›

High School via Travel Active. Wanneer jij een periode wilt studeren aan een middelbare school in het buitenland heb jij juist de goede leeftijd. De leeftijd voor High School studenten ligt namelijk tussen de 15 en 18 jaar.

Hoeveel betaal je voor Harvard? ›

Jaarlijks proberen duizenden ijverige studenten binnen te komen bij prestigieuze Amerikaanse universiteiten zoals Harvard, Princeton of Columbia. En met dat prestige komt ook een fikse som collegegeld, zo'n 40 duizend euro per jaar. Ter vergelijking: in Nederland betalen universitaire studenten 1906 euro per jaar.

Hoe duur is Oxford? ›

Aan Oxford University en de University of Edinburgh varieert het van 20.000 tot 41.000 USD, afhankelijk van de studierichting (wetenschapsvakken zijn meestal duurder). De London School of Economics vraagt ongeveer 24.000 USD per jaar, ongeacht de opleiding.

Is Erasmus duur? ›

De bedragen schommelen voor schooljaar 2017-2018 tussen 235 en 435 euro per maand voor Europese landen en 650 euro voor uitwisselingen buiten Europa. Hou de Erasmuspagina van de Vlaamse overheid in de gaten voor de geüpdatete bedragen.

Hoe duur is studeren in Spanje? ›

Collegegeld. De tuition fees zijn heel verschillend per universiteit: van rond de €4000 per jaar voor het Bachelor programma van Autonoma de Barcelona, tot zo'n €14.000 per jaar in ESADE. Over het algemeen zijn masterprogramma's duurder.

Wat moet je meenemen op stage? ›

Handbagage
 • Portemonnee (inclusief zorgverzekeringspasje, telefoonnummers, cashgeld en rijbewijs)
 • Paspoort.
 • Medisch paspoort.
 • Laptop.
 • Koptelefoon/oordopjes.
 • Opladers.
 • Reispapieren.
 • Stageovereenkomst.
20 Jan 2020

Wat te doen in het buitenland? ›

8x de leukste budgetproof activiteiten in het buitenland!
 • Stap op de fiets. Wij Nederlanders zijn er dol op: fietsen! ...
 • Picknicken. ...
 • Gratis cultuur snuiven. ...
 • Neem je skeelers of skateboard mee op reis. ...
 • Hunt for a free tour. ...
 • Geocaching. ...
 • Doe vrijwilligerswerk. ...
 • Ga naar een lokale markt.
14 Oct 2020

Hoeveel geld krijg je voor Erasmus? ›

Het beursbedrag binnen Europa ligt tussen 235 euro en 435 euro. Het bedraagt 650 euro voor uitwisselingen buiten Europa. Studenten met een functiebeperking kunnen indien gewenst een voorbereidend bezoek doen.

Waar kun je het goedkoopst studeren? ›

De goedkoopste landen om te studeren bleken Mexico (1), India (2) en Guatemala (3) te zijn. Singapore, Zwitserland en Noorwegen kun je beter vermijden met een klein budget. Denk jij je buitenlandse studie goedkoop te houden door dichtbij huis te blijven?

Hoeveel keer mag je op Erasmus? ›

Je studieverblijf in het buitenland duurt minimaal twee maanden (of een trimester) en maximaal 12 maanden. Je kunt meermaals deelnemen aan een Erasmus+-uitwisseling, als student of als stagiair, maar je kunt binnen één studiecyclus in totaal niet meer dan 12 maanden in het buitenland doorbrengen.

Videos

1. Stage lopen in het buitenland | GLRinternationaal
(Grafisch Lyceum Rotterdam)
2. Mijn Italiaanse avontuur #1 | stage in het buitenland
(Kirsten de Man)
3. DE KOSTEN VAN EEN BUITENLANDSE STAGE
(Amber's Travels)
4. Wat doet stagelopen in het buitenland met jou?
(TechnoviumTV)
5. Stage of studeren in het buitenland? Dit moet je weten! | DUO
(Dienst Uitvoering Onderwijs)
6. International Business Management | Stage in het buitenland
(Arteveldehogeschool)

Top Articles

You might also like

Latest Posts

Article information

Author: Domingo Moore

Last Updated: 12/17/2022

Views: 5891

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Domingo Moore

Birthday: 1997-05-20

Address: 6485 Kohler Route, Antonioton, VT 77375-0299

Phone: +3213869077934

Job: Sales Analyst

Hobby: Kayaking, Roller skating, Cabaret, Rugby, Homebrewing, Creative writing, amateur radio

Introduction: My name is Domingo Moore, I am a attractive, gorgeous, funny, jolly, spotless, nice, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.